NÁKUP VAJEC

Vejce nakupujeme do Zásoby z jara a v létě, kdy jsou nejlevnější.
Kupujmepvejce čerstvá, dbejme, abychom nekupovaly vejce přebraná.
nebot malá a stářím vyschlá mohou vážiti pouze třetinu váhy velkých
a čerstvých. Čerstvá vejce poznáme podle průsvitrıé -skořápky, při za-
třepání nesmějí kloktati. Vejce určená k nakládání zkoušíme nejlépe
ponořením -do 10°/0 roztoku ,kuchyňské soli. Čerstvá vejce padnou ke
dnu a zůstávají ležeti vodorovně. Čím jsou starší, tím maji větší vzdu-
chovou bublinu uvnitř av tím více se zvedají z vodorovné polohy.
O kolík stupňů se tupý konec zvedne z vodorovné polohy, tolik dni
je přibližně zkoušené vejce staré. `


Neupravená rada byla použita z knihy Zlatá úsporná kuchařka s rozpočty od  Stanislava Kuchaře, 1944

Shlédnutí: 7

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.