Smažená pýchavka s uzeným sýrem a Vysočinou

Shlédnutí: 0

Počet porcí je individuální

doba přípravy: 15-20 min
Suroviny:
pýchavka, množství je individuální, podle počtu strávníků a hlavně chuti. Několik asi 3 mm silných koleček uzeného salámového sýra nakrájený salám Vysočina1-2 vajíčka hladká mouka strouhanka sůl olej nebo sádlo na smažení
Postup přípravy receptu:

  1. Pýchavku očistíme od vrchní slupky, kterou sloupneme.
  2. Nakrájíme kolečka nebo tvary tak, jak nám to vychází, podle tvaru pýchavky, zhruba 7 mm hrubé.
    Každý plátek jemně osolíme, ne moc, salám i sýr jsou slané.
  3. Na každý plátek pýchavky dáme několik koleček krájené vysočiny, 1 plátek uzeného sýra a přiklopíme druhým plátkem pýchavky tak, jak jsme ji krájeli, oba tvary by k sobě měly dobře sedět.
  4. Naplněné houby obalíme v mouce, vajíčku a strouhance, kraje můžeme obalit 2x, aby sýr nevytékal a osmažíme je ve větší vrstvě oleje.
  5. Podáváme s bramborem nebo třeba jen se zeleninou, tatarkou, záleží na každém z vás.

Sice to není aktuální recept, ale co nevidět budou i pýchavky.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.