Bramborové knedlíky

750 g brambor uvařených ve slupce
200 g hrubé mouky
50 g krupice
vejce 1 kus
sůl
mouka (na vál)


Uvařené brambory oloupeme, nastrouháme na vál, na vrchu utvoříme důlek a vyklepneme do něj vejce. Zasypeme ho moukou smíchanou s krupicí a lžičkou soli a nejprve nožem a pak rukama rychle vypracujeme hladké těsto.

Z těsta utvoříme na pomoučeném válu válečky dlouhé 15 – 20 cm o průměru asi 6 cm a ihned je vložíme do většího hrnce s vroucí osolenou vodou. Opatrně je promícháme a vaříme 15 – 18 minut.

Hotové knedlíky vyjmeme plochou děrovanou naběračkou  A necháme je částečně zchladnout a pak je nakrájíme kráječem nebo pevnou nití na plátky.

Total Page Visits: 56 - Today Page Visits: 1

Komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.