Bílá fazolová polévka

asi 400 g bílých fazolí
sůl
pepř
bobkový list
olej
cibule
hladká mouka
2 klobásy
asi 100 ml smetany
domácí silný vývar (dělám si do mrazáku, do sáčků na led) nebo kupovaný bujon bez konzervantů
jarní cibulka
nasekaná petrželka
Fazole namočíme na noc do vody. druhý den je propláchneme , dáme čerstvou vodu , osolíme , přidáme bobkový list a uvaříme .
Na oleji nebo na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme mouku a uděláme jíšku.Přidáme ji do polévky, dále přidáme nakrájenou klobásu, jarní cibulku (zelenou část), nasekanou petrželku nebo sušenou, vývar nebo bujon, provaříme a přidáme smetanu.
Total Page Visits: 4 - Today Page Visits: 1

Komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.