Špekové knedlíky

500 g hrubé mouky

6 rohlíků

100 g uzené slaniny

3 vejce

2 žloutky

sůl

voda dle potřeby

250 g uzeného masa

osolená voda na vaření knedlíků

rozpuštěné sádlo na omaštění.


Na kostičky nakrájenou slaninu osmahneme na suché pánvi a když pustí tuk , přidáme na kostičky nakrájené rohlíky a za stálého míchání je osmahneme. Mouku nasypeme do hluboké mísy a vmícháme do ní sůl,vejce a žloutky . Postupně přidáváme vodu a stále mícháme , až vznikne řidší těsto .Pak do něj vmícháme připravené kostičky rohlíků a drobně nakrájené uzené maso a nasekanou petrželku. Těsto necháme v teple hodinu odpočinout – během této doby zhoustne. Pak z něj mokrýma rukama vytvarujeme kulaté knedlíky veliké asi jako tenisový míček. Vložíme je do vroucí osolené vody a vaříme zvolna 20 minut. Po vyjmutí je v míse ihned promícháme s rozpuštěným sádlem. Podáváme se zelím a osmaženou cibulí.

Total Page Visits: 31 - Today Page Visits: 2

Komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.