Losí maso na mrkvi a celeru

Shlédnutí: 2

Počet porcí: 2-3 porce

Doba přípravy: 2o minut tlakový hrnec
Suroviny:
400 g losí plece
1 menší mrkev
centimetrový plátek celeru
1 větší cibule
3 kuličky nového koření
3 kuličky jalovce
1 bobkový list
koření divočina
sůl, pepř podle chuti špetka cukru
do základu zarovnaná lžíce mouky
na zahuštění
olej-sádlo podle potřeby


Postup přípravy receptu:

  1. Losí maso nakrájíme na plátky a každý kousek osolíme, opepříme a posypeme kořením na divočinu
  2. V hrnci rozehřejeme olej, nebo sádlo, přidáme nakrájenou cibuli a smažíme ji do světle hnědé barvy. V této fázi přidáme špetku cukru, mrkev nakrájenou na kolečka a celer na kostičky a plátky masa, které z obou stran necháme zatáhnout.
  3. Přidáme bobkový list, jalovec a nové koření, můžeme na to použít vajíčko na čaj a zalijeme vodou.
  4. Maso se zeleninou dusíme do změknutí, pak maso vyjmeme a moukou rozmíchanou v trošce vody šťávu zahustíme a provaříme.
  5. Podáváme s čímkoliv, co máme rádi, mohou být karlovarské knedlíky, bramborové, které mám já, rýže, těstoviny, podle chuti každého z nás..

Poznámka

Losí maso jsem u nás nikde neviděla. Já ho dostala od kamarádky, které maso přivezli známí z Ruska.

Dočetla jsem se, že je bohaté na bílkoviny a velmi zdravé a pokud můžu posoudit, velmi jemné, skvělé maso, trochu podobné chutí srnčímu masu.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.