Kynuté vafle

250 g hladké mouky
1/2 balíčku droždí
asi 375 ml vlažného mléka
1-2 lžíce cukru
špetka soli
3 vejce
75 g másla



Mouku nasypeme do mísy, droždí nadrobíme do šálku smícháme s několika lžícemi mléka a rozpustíme. Směs promícháme s moukou. Přidáme zbylé přísady a polovinu zbylého mléka. Ručním mixérem ( metlou )šleháme krátce na nejnižší stupeň a rychle vypracujeme měkké husté těsto. Přitom vmícháme zbylé mléko, těsto necháme 15 minut kynout..
Vaflovač ohřejeme a potřeme tukem. Vložíme vždy 2-3 lžíce těsta a mírně je rozetřeme. Upečeme vafle, posypeme je moučkovým cukrem a podáváme teplé. Můžeme podávat s čerstvým ovocem nebo s kompotem.

Total Page Visits: 7 - Today Page Visits: 2

Komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.