Alpské pirohy

2 pikantní klobásy
1 velká cibule
1 pórek
olej
sůl a pepř podle potřeby
Na oleji zpěníme cibuli , přidáme nakrájené klobásy a pórek, podusíme a podle chuti osolíme a opepříme. Necháme vychladnout.
Těsto na pirohy
asi 300 g hladké mouky
lžička soli
10 g droždí ( sušené )
50 ml řepkového oleje
200 ml vlažné vody
mouka na propracování
1 vejce na potření
Z uvedených surovin zaděláme těsto , dobře propracujeme a zbytečně nepřidáváme moc mouky, čím déle těsto hněteme , tím lepší bude a přestane se lepit. Necháme vykynout, pak rozdělíme na stejně velké bochánky , které rozválíme dokulata , kolem dokola je potřeme rozšlehaným vejcem a na jednu polovinu poklademe náplň, těsto přeložíme a okraje přehneme a přimáčkneme. Potřeme vejcem a necháme ještě chvíli na plechu kynout. Vložíme do vyhřáté trouby , pečeme na 180 st. dozlatova.

Total Page Visits: 5 - Today Page Visits: 1

Komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.