Koprová polévka s masem

6 šálků vývaru
4 – 6 dkg mletého drůbežího masa
1 malá cibule
2 malé mrkve
1 malý pór – pouze bílá část
kousek celeru – asi 5 dkg
2 brambory (asi 40 dkg)
3/4 šálku (200 ml) sladké smetany min. 18%
3 polévkové lžíce jemně nasekaného kopru
2 lžíce oleje
sůl
čerstvě mletý černý pepř


Připravte si očištěnou zeleninu. Bílou část pórku nakrájejte na kolečka, mrkev na tenké plátky, celer na malé kousky a brambory na kostky.
Oloupanou cibuli drobně nakrájejte a v hrnci na oleji nechte zesklovatět. Přidejte maso a za stálého míchání osmahněte do mírně zlatova. Přilijte vývar, vložte mrkev, celer i pórek a na středním ohni vařte do změknutí. Nakonec přidejte pokrájené brambory a uvařte je do měkka. Vlejte smetanu, přidejte kopr a dochuťte solí a pepřem a nechejte chvíli probublávat. Odstavte z ohně a přikryté nechte chvilku odstát, aby se chutě promíchaly.



Tento recept je použit s dovolením www.MniamMniam.pl

Total Page Visits: 2 - Today Page Visits: 1

Komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.