RUSKÁ VEJCE

Potřebný počet vajec uvaříme na tvrdo, dáme do Studené vody,
oloupeme, seřízneme špičku, potřeme Sardelovým máslem a dáme na
ně do kopečku trochu kaviáru. Složime je vkusně na mísu a obložíme
tímto salátem. Uvařené brambory (asi 10, žádné moučné), nejlépe
rohlíčky, oloupeme; prochladlé rozkrájíme na úhledné kostečky nebo
tenší plátky. Na 10 menších brambor vezmeme lžíci jemně rozsekané
cibulky, drobně rozsekané okurky, špetku usekaných kaparů, jednu
kostiček zbavenou, na drobno rozkrájenou Sardelku, špetku soli a
pepře, Zbytky Seříznutých vajíček, kousek uzeného lososa neb uze-
ného Slanečka, 1 lžíci „Mixed Pickles”, dva zavináče, vše drobné roz-
sekané. Toto dobře promícháme, obložíme tím připravená vejce a pře-
lijeme majonézou. Povrch ozdobíme drobnými másl-ovými kvítky a
lupínky Z kyselé okurky upravenými. Salát takto upravený hodí se též
i k obložení různých pečení, drůbeže, šunky, atd.

Shlédnutí: 6

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *