Vepřové maso v česnekové kapustě

Shlédnutí: 3

Počet porcí: 2-3 porce

Doba přípravy: tlakový hrnec 25-30 min
Suroviny:
400 g vepřové plece
1/2 hlávky menší kapusty
1 cibule
1 plátek másla
4-6 stroužků česneku
sůl
pepř
drcený kmín
1 malá lžička solamylu
Postup přípravy receptu:
Na kousíčku másla restujeme cibuli dohněda. Protoože je másla opravdu kousek, tak mícháme a pokud se začne cibule připalovat, přidáme pár kapek vody.
Přidáme na větší kostky nakrájené maso, osolíme je, opepříme a okmínujeme.
Podlijeme vodou tak, abychom zakryli maso a dusíme-(tlakový hrnec zatím 10 minut).
Po 10 minutách hrnec otevřeme a přidáme nakrájenou kapustu a ještě dusíme 10 minut. Pokud je třeba, přilijeme ještě trošinku vody.
Měkké maso a kapustu zahustíme lžičkou solamylu rozmíchaném v trošce vody, provaříme a přidáme utřený česnek, který vaříme asi jen 2 minuty, jinak by stratil na síle. Podáváme s vařeným bramborem

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.