Ostré fazole

Shlédnutí: 0

Počet porcí: 2 porce

Doba přípravy: cca 30 min
Suroviny:
1 lžička másla
1 kus bílé papriky, popřípadě červené kapie
1 středně velká mrkev
cca 100 g pikantní klobásy
1 lžíce kečupu
1 lžíce rajského protlaku
1 lžička Harisy, nebo čili koření
sůl
špetka tymiánu
špetka rozmarýnu
1 lžíce 7% krémové Ramy
1 plechovka tmavých fazolí ve slaném nálevu – můžeme samozřejmě použít i uvařené fazole
Postup přípravy receptu:
V kastrůlku rozehřejeme máslo.
Přidáme na kousky nakrájenou papriku, kolečka klobásy, na kolečka nakrájenou mrkev, tymián, a rozmarýn.
Chvíli restujeme, pak mírně osolíme a podlijeme troškou vody tak, aby byly suroviny pouze přikryté.
Když je mrkev na skus, přidáme oláchnuté fazole, lžičku Harissy, kečup a protlak. Pokud je to potřeba, malinko ještě zakápneme vodou. Úplně naposled přidáme smetanu, už jen prohřejeme a podáváme s chlebem..

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.