Pečené rizoto z vařené slepice

Shlédnutí: 0

Počet porcí: 2 porce

Doba přípravy: 45 min
Suroviny:
1 slepičí stehno, nebo i jiné části slepice
1/2 menší cukety
mražený hrášek podle chuti
1/2 sklenice leča – (může být i mražené)
1 kus zelené cibulky
sůl
pepř
hrnek slepičího vývaru
1/2 hrnku rýže
1 lžička másla
Postup přípravy receptu:
Slepičí stehno, popřípadě slepičí jiné maso uvaříme v tlakovém hrnci a maso pak nakrájíme na menší kousky.
Na másle orestujeme zelenou cibulku, přidáme na kostičky nakrájenou cuketu, lečo a hrášek.
Přidáme nakrájené slepičí maso, promícháme asi 2-3 minuty a přisypeme rýži, kterou také chvíli opékáme se zeleninou.
Opečenou směs zalijeme vývarem, osolíme, opepříme , promícháme a vložíme do předehřáté trouby.
Pečeme, dokud se vývar nevyvaří.
Podáváme nejlépe s kyselou okurkou.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.