Bramborovo-kuřecí špízy z horkovzdušné fritézy

Shlédnutí: 5

Počet porcí: 2 porce

Doba přípravy: 35 min + 2 hodiny uležení
1 lžíce oleje – nejlépe olivový, ale není podmínkou
1 lžička sojové omáčky
1 lžička hořčice
1 lžička kečupu
1 lžička sušeného česneku
Postup přípravy receptu:
Nejdříve si uděláme marinádu.
Olej, sojovou omáčku, hořčici, kečup a sušený česnek dobře prošleháme.
Maso nakrájíme na kousky 4×4 cm
Brambory i se slupkou uvaříme do poloměkka, vychladíme je a i se slupkou taktéž  nakrájíme na kolečka.
Nakrájené maso i brambory dáme do marinády a opatrně je v ní promícháme, abychom nepolámali brambory a necháme je stát aspoň 2 hodiny.
Pak na špízy střídavě napichujeme maso, brambor, dokud máme suroviny.
Vložíme je do horkovzdušné fritézy a pečeme je na 200 stupňů 2x 7 minut. Po 7 minutách je otočíme.
Pokud máme raději tmavší maso, můžeme nechat déle.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.