Cibulová omáčka

Shlédnutí: 16

Počet porcí: 2 porce

Doba přípravy: 35-40 min
Suroviny:
2 středně velké cibule
2 lžíce oleje
hovězí vývar
1/2 lžičky cukru, nebo medu
1 lžíce ovesné mouky, nebo pomletých ovesných vloček
2 lžíce krémové ramy 7%
sůl, pepř
Postup přípravy receptu:
Na oleji velmi pomalu restujeme nakrájenou cibuli do světle hněda a ke konci restování přidáme půl lžičky cukru, nebo medu. Cibule nám tak mírně zkaramelizuje.
Přidáme lžíci ovesné mouky a opět mícháme, necháme mouku mírně opéct.
Do této směsi nalijeme asi 3 dcl hovězího vývaru, podle hustoty i více a dobře provaříme.
Nakonec omáčku zjemníme smetanou a už jen krátce prohřejeme. Podle chuti osolíme, opepříme a rozmixujeme dohladka tyčovým mixérem.
Podáváme s vařeným hovězím masem a jako přílohu zvolíme těstoviny, knedlík, nebo brambory..

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.