Vepřová panenka s dijonskou omáčkou a kuskusem

Shlédnutí: 2

1 vepřová panenka
sůl a pepř
olej
2 lžičky dijonské hořčice
120 ml smetana 33-40%
kousek studeného másla


Panenku odblaníme, osolíme a opepříme a opečeme na rozehřátém oleji. Během pečení ji obracíme a opékáme ze všech stran asi 20 minut. Pak maso vyjmeme a zabalíme do alobalu. Výpek vysmahneme, trošku podlijeme vodou, přidáme hořčici a smetanu, rozmícháme a zredukujeme, přidáme studené máslo a za stálého míchání necháme rozpustit.


Kuskus :
Hrnek kuskusu
sůl a pepř
1,5 hrnku vařící vody nebo vývaru
lžička másla
Kuskus vsypeme do mísy, osolíme, opepříme, zalijeme horkým vývarem nebo vodou a přidáme máslo. promícháme a přikryjeme talířem. Tekutinu necháme vsáknout, trvá to jen pár minut a kuskus je hotový.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.