Masové koule zapékané v bramborách

3/4 kg vařených osolených brambor
1 vejce
1 polévková lžíce másla
2 polévkové lžíce jemně nasekané petrželky
1/2 hrnku strouhaného tvrdého sýra
1/3 hrnku sladké smetany
čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku
sůl
čerstvě mletý černý pepř
1 polévková lžíce oleje na promazání formy

masové koule:
40 dkg mletého drůbežího masa
1 malá cibule jemně nasekaná
1 vejce
3 polévkové lžíce jemně nasekané petrželky
1 stroužek česneku (prolisovaný)
2 lžíce oleje
sůl
čerstvě mletý černý pepř


Vařené brambory mixérem rozšlehejte a do nich přidejte vejce, máslo, sýr, petržel, pepř a muškátový oříšek. Hmotu rozprostřete do olejem vymazané formy, lžíci vytvořte důlky o velikosti mandarinky a vložte do rozehřáté trouby (230°C) na 10 minut.

Mezi tím si uděláme koule:

Na oleji zesklovatíme mírně posolenou cibuli a přidáme ji masu a dodáme ostatní suroviny. Vše důkladně prohněteme a mokrou rukou vytvoříme koule o velikosti mandarinky. Vyjmeme z trouby formu s bramborami a do každé jamky dáme kouli z masa a vrátíme zpět na 20 minut a zapékáme dozlatova.

Jako příloha je vhodný zeleninový salát.


Poděkování za recept: Spřátelený web

Total Page Visits: 39 - Today Page Visits: 1

Jeden komentář u “Masové koule zapékané v bramborách

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.