Věnečky

Shlédnutí: 2

250 ml vody
75 ml olej
špetka soli
200 g hladké mouky
5 vajec
Vodu, olej a sůl přivést k varu, nasypat mouku a uvařit hustou kaši. Do vychladlé kaše zašlehat vejce jedno po druhém. Udělat věnečky a péct ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 30 minut. Během pečení troubu neotvírat.


Krém –

500 ml mléka
4 lžíce cukr krupice
2 van.pudinky uvařit a do horkého zašlehat 125 g másla a 2 lžíce rumu a nechat vychladnout. Do vychladlého krému zašlehat 100 g zakysané smetany nebo ušlehané šlehačky  a plnit upečené a rozkrájené věnečky


Osvědčený recept na vláčnou polevu na věnečky, větrníky a další sladké zákusky.

Poleva:

250 g cukr krystal

130 ml voda
2 lžičky octu

Postup přípravy receptu:

Do hrnce nalijeme vodu, ocet a přidáme cukr krystal. Vše přivedeme k varu, pak plamen  stáhneme a ještě 10 minut vaříme na mírném ohni. Po 10 minutách se nám vytvoří cukrový sirup.

Sirup přelijeme do studené mísy a za občasného míchání necháme mírně vychladnout. Po 8-10 minutách míchání se postupně změní barva sirupu na bílou a hmota začne tuhnout. Hmotu ještě občas promícháváme. Po dalších 10 minutách dosáhneme požadované konzistence.☺️

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.