Tlačenka masová

[wpstatistics stat=visits time=total]

Suroviny na 5 kg tlačenky

2,5 kg vepřové hlavy

1 vetší koleno

1 – 2 kg plece bez kostí

0,20 – 0,3 kg kůže

potřebné množství nemastného a procezeného vývaru

sůl, pepř, nové koření, majoránka, utřený česnek a zázvor, který jde vynechat

Z tohoto množství jsou dvě tlačenky


Očištěné koleno, plec a hlavu uvaříme tak, aby bylo maso tužší a kůže zvlášť do měkka.

Maso nakrájíme na kostky 2*2 cm, kůži umeleme na jemno. Vložíme do nádoby, zalijeme vývarem, osolíme, okořeníme a dobře rozmícháme. Ochutnáme a pokud je vše dobré plníme do umělého tlačenkového střeva . Pokud ovšem máte k dispozici vepřový žaludek, tak do něj. Obaly plníme 1:1 , což znamená 1 díl masové směsi a 1 díl polévky.

Obaly důkladně zavážeme a vložíme do vřící vody a ustálíme teplotu na 85 – 90 °C a vaříme 2 hodiny. Potom tlačenky vyjmeme, opláchneme a zavěsíme za úvazek svisle dolů a necháme vychladnout. Tímto způsobem vyplave tuk k hornímu úvazku, ale maso je rozprostřené po celé délce.

 

 

 

 

 

Total Page Visits: 38 - Today Page Visits: 1

Jeden komentář u “Tlačenka masová

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.