Kančí se šípkovou omáčkou a bramborovými noky

 

[wpstatistics stat=pagevisits time=today]

 

Na sádle orestujeme cibuli a nastrouhanou kořenovou zeleninu – mrkev, petržel celer, vše ve stejném poměru. Přidáme nakrájené kančí maso (plec, krk..). Přidáme 2 lžičky rajčatového protlaku, 2 lžíce švestkových povidel, osolíme, opepříme a zalijeme suchým červeným vínem, které necháme odpařit. Patří tam také divoké koření (3 bobkové listy, 4 kuličky nového koření a pepře) a pár větviček tymiánu. Zalijeme vývarem (zvěřinový, případně zeleninový, všechno lepší než voda  a necháme táhnout asi 2 hodiny.
Na noky si uvaříme a oloupeme brambory, nastrouháme, přidáme vejce, hladkou mouku, sůl a vypracujeme hladké těsto, z kterého uděláme noky. Vaříme v osolené vodě asi 5-6 minut, můžeme je potom ještě rychle opéct na pánvi a přidat petrželku.
Když je maso měkké, dáme ho bokem, omáčku doděláme přidáním šípků (zavařeniny, můžete koupit třeba v DM). Krátce provaříme a přecedíme na maso, necháme ještě chvilku zredukovat. Pokud byly šípky moc sladké, trochu citronu to spraví  Přeji dobrou chuť!


Recept můžete také vidět >>  ZDE

Total Page Visits: 100 - Today Page Visits: 1

Komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.