Pečeně z divočáka s kysaným zelím a domácím knedlíkem

Pečeně z divočáka s kysaným zelím a domácím knedlíkem

1,5 kg masa z divočáka (pečeně)
sůl, kmín
cibule . česnek
sádlo
Maso osolíme a pokmínujeme, vložíme do pekáče a přidáme cibuli a česnek, sádlo a trochu podlijeme vodou. Pečeme přikryté a během pečení obracíme. Pečeme pomalu tak dvě hodiny, aby maso bylo dostatečně měkké. Před koncem pečení necháme odkryté. Měkké maso vyjmeme, šťávu vysmahneme, malinko poprášíme hladkou moukou a podlijeme, promícháme a provaříme.
Zelí
1 kg kysaného zelí v sáčku
cukr
1 malý brambor
popř. ocet, sůl
lžíce sádla
cibule
Na sádle zpěníme cibuli, přidáme vymačkané a nakrájené zelí,osladíme , trochu podlijeme vodou a dusíme do měkka. zahustíme malým syrovým bramborem nastrouhaným na jemném struhadle, ještě chvilku podusíme a podle potřeby dochutíme octem, cukrem a solí.
Podáváme s domácím knedlíkem.
Total Page Visits: 29 - Today Page Visits: 1

Komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.