Sýrové fondue

Sýrové fondue
300 g ementálu
300 g sýra Gruyére
(můžeme použít 600 g ementálu)
stroužek (i více podle chuti) česneku
3 dl suchého bílého vína
2 lžičky bramborového škrobu
3 lžíce pálenky (třešňovice)
pepř
špetka muškátového oříšku
kostky chleba
Potřebujeme sadu na fondue
Vnitřek kastrůlku nebo pánve vytřeme česnekem,nalijeme do ní víno a zahřejeme. Za stálého míchání přidáváme kostky sýra, až vymícháme hladký krém. Zahustíme jej bramborovým škrobem rozmíchaným se lžící vody a za stálého míchání prohřejeme. Těsně před podáváním vlijeme třešňovici nebo jiný destilát , okořeníme, přelijeme do nádoby na fondue a postavíme na stojan s kahanem doprostřed stolu. Sýrová hmota se musí stále zahřívat, ale nesmí vařit.. Kostky chleba (mohou být i opečené) napichujeme na speciální vidličky ze sady na fondue a máčíme v sýrové hmotě. K fondům můžeme připravit i kousky orestovaného masa.
Total Page Visits: 41 - Today Page Visits: 2

Komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.