Krůtí prsa se šťouchaným jarním bramborem a bazalkovou omáčkou

 

 

Krůtí prsa nakrájím na silnější plátky, aby zůstalo maso šťavnaté a křehké, pokapu ho citronovou šťávou, osolím a opepřím a nechám chvíli marinovat.
Mezitím si oloupu a nakrájím brambory, které vařím v osolené vodě do měkka.
Maso nechám na pánvi pěkně zatáhnou, z obou stran tak 2 min, poté ho přendám na plech s kouskem másla a dám dodělat do trouby (asi 8-10 min). Výpek z masa odvařím drůbežím vývarem, nechám zredukovat, přidám na zjemnění trochu smetany, lehce osolím, opepřím a zahustím trochou strouhaného parmesanu. Dochutím kapkou citronu, do omáčky přidám lístky čerstvé bazalky a krátce promixuji.
Na másle si zpěním červenou cibuli a pažitku a přidám k uvařeným bramborám. Rozšťouchám vše a dochutím.
Můžeme podávat  maso doporučuji nechat pár minut odpočinout, aby zkřehlo a nevytekla všechna šťáva.
Přeji dobrou chuť

videorecept

 

Total Page Visits: 41 - Today Page Visits: 2

Jeden komentář u “Krůtí prsa se šťouchaným jarním bramborem a bazalkovou omáčkou

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.