Domácí pizza s mozzarellou, šunkou a bazalkou

[wpstatistics stat=pagevisits time=total]

 

 

750 g hladké mouky
450 ml vody
sušené/čerstvé droždí
sůl

rajčatová omáčka (sugo) :
Na oleji orestujeme šalotku, stroužek česneku. Přidáme lžíci protlaku, trochu cukru, passatu (loupaná rajčata), osolíme a opepříme. Můžeme dochutit tymiánem a rozmarýnem, na konci jsem ještě přidal čerstvou bazalku. Provaříme asi 10-15 minut, potom omáčku promixujeme.

Z uvedené dávky těsta jsem měl 4 středně velké pizzy, těsto vytvarujeme, mělo by být hodně tenké. Přidáme sugo, mozzarellu, šunku a dáme na 190 stupňů péct asi 25 minut. Ke konci ještě přidáme lístky bazalky.

Pizza byla moc dobrá, jen prostě trouba vám nikdy těsto neudělá tak křupavé i zespodu, toho docílíte asi jen v peci  Byl to můj první pokus, pokud máte třeba tip na lepší těsto, určitě napište


 

Total Page Visits: 38 - Today Page Visits: 1

Komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.