Hovězí ragú na červeném víně s mandlovými kroketami

 

 

 

Hovězí maso (hrudí) nakrájíme na větší kusy a na trošce oleje orestujeme do barvy. Maso vyjmeme a na výpeku restujeme kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, řap. celer) a cibuli. Jakmile zelenina zezlátne, přidáme lžičku protlaku a rajčat z plechovky. Osolíme opepříme, můžeme přidat špetku cukru. Výpek z masa a zeleniny odvaříme suchým červeným vínem. Vrátíme maso a zalijeme silným hovězím vývarem z kostí, zeleniny, protlaku a červeného vína (postup a obrázky jsou ve videu ) Maso dusíme do měkka, asi 2,5 – 3,5 hodiny.

krokety : Brambory si uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a propasírujeme nebo nastrouháme na jemno. Přidáme k nim nasekané plátky mandlí, trošku muškátového oříšku, sůl, pepř, 2 žloutky, 50g rozehřátého másla a nasekanou petrželku. Vše spojíme, vytvarujeme krokety a obalujeme ve vajíčku a strouhance. Nedávám žádnou mouku, aby krokety nebyly hutné a tvrdé a také se nebudou muset dlouho smažit. Děláme je na rozehřátém oleji do zlatova, asi 3 minuty.

Když je maso měkké, omáčku přecedíme a podle potřeby zredukujeme nebo naopak naředíme lehce vývarem. Pokrm dokončíme restovanou mrkví a petrželí a podáváme s kroketami 


www.youtube.com/chefdejv

Total Page Visits: 41 - Today Page Visits: 1

Komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.