Kuřecí prso, pepřová omáčka a špecle se slaninou

 

4 porce
4 kuřecí prsa
sůl a pepř
olej a kousek másla
Omáčka:
nakládaný zelený pepř
trochu vývaru
trochu bílého vína
250 ml smetany 33%
Špecle:
balíček uvařených špeclí
sůl a pepř
olej
1 cibule
200 g anglické slaniny
zelená část jarní cibulky
pažitka na posyp
Kuřecí prsa v celku osolíme a opepříme a opečeme na oleji s máslem, tak, aby byla prsa upečená, ale uvnitř šťavnatá.
Na suché pánvi chvilku opékáme nakládaný pepř, pak zalijeme trochou vývaru a povaříme. Přidáme bílé víno a necháme odpařit alkohol, přilijeme smetanu a výpek z prsou a omáčku zredukujeme.
Na větší pánvi rozpustíme slaninu, přidáme nakrájenou cibuli a jarní cibulku, orestujeme a k tomuto základu vložíme špecle, které jsme uvařili v osolené vodě. Vše promícháme a orestujeme.
Na talíři špecle posypeme nasekanou pažitkou, maso nakrájíme na plátky a přilijeme omáčku.
Total Page Visits: 42 - Today Page Visits: 1

Komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.