Rajská omáčka s hovězím masem a houskovým knedlíkem

 

 

Nejprve si uvaříme hovězí loupanou plec s kořenovou zeleninou a divokým kořením (bobkový list, nové koření, černý pepř). Bude to trvat tak 2,5h, maso musí být měkké, zároveň nám vznikne vývar, který použijeme na omáčku.

knedlík – Do mísy dáme asi kilo hrubé mouky, přidáme 2 vejce, 500 ml vlažného mléka, půl lžičky soli a cukru a 20g droždí. Vše promícháme a necháme vykynout. Potom do těsta zapracujeme na kostičky nakrájené 2 starší rohlíky, těsto rozdělíme na 2 šišky a necháme ještě pod utěrkou lehce nakynout. Vaříme v osolené vodě asi 18-20 min. Po vyndání propícháme aby se nám knedlík nesrazil.

omáčka – Na sádle si orestujeme cibuli, přidáme divoké koření, lžíci hladké mouky vznikne cibulová jíška. Přidáme asi 250g rajského protlaku, 3 lžíce cukru, kapku octa, osolíme, opepříme a přidáme špetku skořice. Vše zalijeme vývarem z masa a zeleniny a promícháme metličkou, aby se nám jíška dobře rozpustila. Vaříme asi 30 minut, poté můžeme omáčku lehce zahustit strouhaným perníkem. Nakonec zjemníme smetanou, přecedíme a podle potřeby dochutíme.
Maso nakrájíme na plátky a prohřejeme v omáčce. Servírujeme s knedlíkem. Dobrou chuť ! 

Total Page Visits: 37 - Today Page Visits: 3

Komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.