Dušená žebírka ve vlastní šťávě s houbami


—1,5 kg vepřových žeber
3 hrnky zeleninového vývaru nebo vody
1/2 hrnku sušených hub
1 cibule
1 stroužky česneku
2 lžíce oleje
1 lžička mleté ​​papriky
sůl
čerstvě mletý černý pepř


Sušené houby zalijeme vroucí vodou a necháme stát 30 minut. Potom je odcedíme a nakrájíme na menší kousky.
Opláchnutá a osušená žebírka nakrájíme po jednom žebru. Posypeme solí, pepřem a paprikou. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme
Do kastrolu dáme olej a po obou stranách opékáme žebra dokud nezhnědnou. Vyjměte žebírka a do výpeku  dejte cibulku a česnek a míchejte až zesklovatí, vložte žebra, spařené houby zpět do kastrolu a nalijte  vývar nebo vodu. Duste na mírném ohni asi 90 minut, dokud se kosti neoddělí od masa.
Podáváme horké s vařenými brambory.


Poděkování za recept: Spřátelený web


Total Page Visits: 27 - Today Page Visits: 1

Komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.