Kulajda

 

40 g másla
40 g hladké mouky
1,5 l drůbežího vývaru
2 bobkové listy
4 kuličky nového koření
4 kuličky pepře
kopr
sušené houby předem namočené přes noc
trochu drceného kmínu
5 brambor
250 ml smetany 33%
sůl a pepř
ocet, cukr
4 vejce
Z másla a mouky uděláme jíšku, zalijeme studeným vývarem a dobře rozmícháme, přidáme houby,bobkový list, nové koření,kuličky pepře, kmín, sůl, pepř. kopr a provaříme. Zvlášť uvaříme brambory a hotové přidáme i s částí vody do polévky. Vlijeme smetanu a dochutíme octem a cukrem.
Ztracená vejce:
Do kastrolku dáme vodu a lžíci octa, přivedeme k varu. Vajíčko opatrně vyklepneme do naběračky. Vroucí vodu lžicí zamícháme, aby vznikli vír a do něj z naběračky opatrně vyklopíme vajíčko. Vaříme asi 3 minuty, žloutek musí zůstat tekutý.
Total Page Visits: 45 - Today Page Visits: 1

Komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.