Španělské ptáčky

Shlédnutí: 16

 

 

–Španělský ptáček

4 plátky roštěné
sůl a pepř
dijonská hořčice
1 natvrdo uvařené vejce
2 kyselé okurky
2 malé klobásky
1 malá cibule
1 menší mrkev
3 velké cibule
kousek špeku
špek pod maso
sádlo
vývar (ale ne kostku)
Maso naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. Z jedné strany potřeme hořčicí a na každý plátek naklademe půlku klobásky, půlku okurky, plátek cibule, 1/4 mrkve, 1/4 vejce, plátek špeku. Maso zabalíme a pevně stáhneme, můžeme použít potravinářský provázek. V kastrole si rozpustíme na kostičky nakrájený  špek a trošku sádla,   vložíme ptáčky, které opečeme a vyjmeme. Pak přidáme do výpeku nakrájenou cibuli a dozlatova orestujeme, vložíme zpět ptáčky a zalijeme vývarem nebo horkou vodou. Vložíme je přikryté poklicí do trouby a pečeme asi 1-2 hodiny podle potřeby. Během pečení ptáčky obracíme a doléváme vývar nebo vodu. Měkké ptáčky vyjmeme a kastrol dáme na plotnu a omáčku zredukujeme na polovinu, pokud je třeba trochu zahustíme hladkou moukou a necháme provařit.
Podáváme s dušenou rýží nebo s bramborovým knedlíkem.

Jeden komentář u “Španělské ptáčky

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.