Carpacio z domácí svíčkové

 

 

 

Počet porcí: 1 porce

Doba přípravy: 15 min + 1 hodina uležení
Suroviny:
Suroviny jsou pouze orientační. Záleží na každém z nás, pro kolik lidí budeme carpacio připravovat. Já udělala jen pro sebe..2-3 plátky, zhruba 1/2 cm hovězí svíčkovéolivový olej podle potřebysůlpepř15 ml balsamico ocet (nebo jen od oka, ne mnoho)Parmazán podle chuti a potřebycca 100 g rukoly, nebo polníčku, popřípadě jiného salátu, může být i mix, ale nejvhodnější je rukola
Postup přípravy receptu:

  1. Plátek svíčkové osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Dáme ho mezi dvě folie a hladkou stranou ho naklepeme úplně dotenka. Folii zvrchu odstraníme a z naklepaného plátku uděláme kuličku, kterou opět dáme mezi dvě folie a znovu naklepeme. Plátků uděláme tolik, kolik hned spotřebujeme. Dáme je na hodinu do lednice
  2. Salát propláchneme studenou vodou a dáme do misky.
  3. Osolíme jej špetkou soli, opepříme a malinko zakápneme balsamicem. Promícháme.
  4. Na talířek si naskládáme nachystané maso, na něj navršíme salát a posypeme jej hoblinkami parmazánu
Total Page Visits: 60 - Today Page Visits: 1

Komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.