Burger s trhaným kuřecím masem a domácí hranolky

 

 

 

—Kuřecí maso (doporučuji stehna, jsou šťavnatější) si jen osolím, opepřím a opeču na másle s tymiánem a rozmarýnem, až je maso zlaté dám dodělat na chvilku do trouby.

omáčka : Na trošce oleje si orestujeme cibuli, česnek, přidáme kečup, uzenou papriku, třtinový cukr, pomerančovou šťávu, sůl, pepř, trochu rozmarýnu a tymiánu, lžičku hořčice, worchesterovou omáčkou a necháme 15-20 min provařit, poté jí můžeme rozmixovat. Samozřejmě pokud se vám do ní nechce, pokuste se koupit nějakou kvalitní značku, ať to není jen nějakej přeslazenej kečup 

Dál jsem zvolil marinovanou červenou cibuli – Nakrájet na kolečka a dát do horké vody smíchané s trochou cukru, citronem, solí a kapkou vinného octa, cibule tak trochu změkne, bude mít výraznější barvu a hlavně lepší chuť 

můžete zkusit tenhle recept na bulky :
250 g hladké mouky
250 g polohrubé mouky
17 g čerstvého droždí
35 g krupicového cukru
250 ml mléka
14 g soli
3 vejce (2 do těsta, 1 na potření)
sezamová semínka na posypání
65 g rozpuštěného másla
Ale lze to vyřešit i dobrou bulkou z pekařství, chápu že v 30 stupních se nebude chtít nikomu pouštět trouba  hlavně se vyhnout těm levným supermarketovým, to chutná jak sladká vata a rozpadají se

Když je maso hotové, 2 vidličkami ho roztrháme na vlákna (nebo nožem na velmi jemné nudličky) a smícháme ho s trochou BBQ omáčky. Bulky si narychlo opečeme, potřeme trochou omáčky, dáme listy čerstvého špenátu, plátek rajčete, maso s omáčkou, nakládanou okurku a marinovanou cibulku

Hranolky jsou jednoduché, já je dělal z nových brambor a nechal je s se slupkou, mají lepší chuť. Zprudka osmažit (8-10 min), nechat okapat a osolit

Total Page Visits: 4 - Today Page Visits: 1

Komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.