Holandský řízek s bramborovou kaší a salátkem

 

 

 

ve větší míse smícháme 500 g mletého vepřového a 500 g hovězího masa, osolíme, opepříme, přidáme asi 2 vejce a rohlík nakrájený na kostičky namočený v mléce. Nakrájíme nebo nastrouháme sýr Gouda, přibližně 150-200 g a přidáme k maso. Vše propracujeme a vytvarujeme karbanátky, které obalujeme v klasickém trojobalu – mouka, vajíčko, strouhanka. Smažíme na pánvi asi 10 min z každé strany.

bramborová kaše :
Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kusy a uvaříme v osolené vodě do měkka. Slijeme veškerou vodu a přidáme máslo. Brambory rozmačkáme a až poté můžeme přidat mléko. Kaši vymixujeme do hladka, podle potřeby dosolíme. Důležité je brambory nejdříve spojit s máslem, až poté přidávat tekutinu, jinak bude kaše hrudkovitá 

salát :
libovolné salátové listy ( baby špenát, rukola, polníček, červená řepa…) opláchneme, přidáme pár nakrájených cherry rajčátek a smícháme s dresinkem – olivový olej, balsamikový ocet, med, citronová šťáva, sůl, pepř


http://www.youtube.com/chefdejv

Total Page Visits: 42 - Today Page Visits: 1

Komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.