Knedlo-vepřo-zelo-špenáto

 

 

 

Maso – nejlepší je krkovička, nebo bůček – maso je po upečení krásně šťavnaté. Já maso v celku osolím, opepřím a dám povařit do poloměkka + přidám cibuli. Pak maso rozkrájím na silnější plátky, které naskládám do pekáče a zaliju vodou, ve které se maso vařilo. Plátky znovu osolím, opepřím + koření dle chuti a dám péct. Po dobu pečení maso polévám výpekem a asi 1/2 hodiny před koncem pečení přidám na kolečka nakrájenou cibuli. Dochutím masovou šťávu a trochu zahustím, aby vzniknul krásný sosík. Zelí (hlávkové, sterilované bíle nebo červené, kysané) uvařím klasickým způsobem do změknutí a dochutím – cukr, sůl, ocet – trošku zahustím. Baby špenát – na pánev trošku oleje, zesklovatět cibulku a na to baby špenát + rozdrcený česnek, sůl, pepř – špenát je ihned hotový. Kdo má rád, může přilít trošku smetany a k tomu knedlík kynutý, bramborový, nebo vídeňský.

Total Page Visits: 16 - Today Page Visits: 2

Komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.