Žebírka v kysaném zelí

 

—1,4 kg vepřových žeber
1 kg kysaného zelí
1/2 hrnku sušených hub
1 velká cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce tuku (sádlo, olej)
2 polévkové lžíce hl.mouky
4 bobkové listy
4 koření
2 polévkové lžíce majoránky
sůl
čerstvě mletý barevný pepř


Žebírka opláchněte, osušte a nakrájejte na porce se dvěma žebírky, která posolíte, popepříte a poprášíte moukou.
Na pánvi rozehřejeme tuk, nejlépe sádlo a opečte z obou stran dozlatova.
Houby zalijeme vroucí vodou tak, aby byly ponořeny a odstavíme nádobu bokem.
Cibuli pokrájejte na drobno, česnek na plátky a nechejte ve výpeku po žebírkách zesklovatět.
Přidejte zelí, pokud je moc kyselé, tak jej opláchněte, překrojte a dejte k cibuli a k česneku, nalijte houby i s vodou, přidejte nové koření, bobkový list, majoránku a posolte a popepřete. Nechejte asi 5 minut propéct za stálého míchání.
Do pekáče, nejlépe litinového, dejte polovinu směsi se zelím, vložte opečené žebírka, přikryjte zbytkem zelí a pokličkou  a dejte na dvě hodiny do předehřáté trouby na 180 °C


Poděkování za recept: Spřátelený web

Total Page Visits: 27 - Today Page Visits: 1

Komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.