Pikantní grilovaná křídla v BBQ marinádě

***

 

1 kg kuřecích křídel
1 litr vývaru

Marinovat:
4 lžíce Barbecue marinády
4 polévkové lžíce pikantního kečupu
2 lžíce medu
3 stroužky česneku
1 rovná lžička soli
čerstvě mletý černý pepř

na ozdobu:
listy koriandru nebo petrželky


Očištěná a upravené křidélka vložte do hrnce s vodou a vařte asi 10 minut.
Potom je sceďte a nechejte okapat a vychladit.
Česnek prolisujte a smíchejte s ostatními surovinami. V této marinádě obalte důkladně všechna křidélka ze všech stran a přikryté vložte do lednice, nejlépe přes noc. Hodinu před grilováním křidélka vyjměte, aby měly pokojovou teplotu a grilujte na středním žáru asi 7 minut za občasného otočení.
Ozdobte bylinkami.


Poděkování za recept: Spřátelený web

Total Page Visits: 63 - Today Page Visits: 2

Komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.