Vídeňský bramborový salát


 

 

Vařila Jitka Jitka

***Menší brambory uvaříme ve slupce, ještě teplé oloupeme, rozkrojíme podélně na polovinu a pak krájíme na silnější plátky. Necháme v kastrolu přikryté pokličkou, aby nevychladly. Cibuli nakrájíme na slaboučká půlkolečka.


Nálev:

250 ml hovězího vývaru

3 PL 8% octa

6 PL oleje

1 mocca lžičku hořčice

sůl, pepř a cukr svaříme. Horké nalijeme na brambory, přidáme cibuli, posekaný kopr a necháme nálev natáhnout do brambor (pod pokličkou asi tak 5 min.) Kdo nemá rád kopr, dávat ho nemusí. Tento rozpis je zhruba na 3/4 kg brambor. Podává se ke smaženým pokrmům, v tom to případě ke smaženému kapru.

Total Page Visits: 55 - Today Page Visits: 1

Komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.