Hovězí roštěnky

 

 

 

***Maso na roštěnku nakrájíme na plátky, které po obvodu nařízneme, aby se nekroutily. Plátky zlehka naklepeme, posolíme, popepříme, potřeme hořčicí, obalíme v hladké mouce a v kastrolu na rozehřátém sádle je zprudka opečeme, aby se maso zatáhlo. Po upečení roštěnky dáme bokem a ve vypeku orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova a tento cibulový základ zalijeme, nejlépe vývarem, přivedeme k varu a přidáme již opečené roštěnky a pod pokličkou dusíme do měkka. Opět roštěnky vyjmeme, šťávu zahustíme trochou tmavé jíšky a dochutíme. Necháme aspoň 20 povařit  a do takto připravené šťávy vložíme roštěnky a prohřejeme je. Podáváme s rýží.

Total Page Visits: 10 - Today Page Visits: 1

Komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.