Segedínský guláš podle Majky

***Asi na pět porcí:
500 g libového vepřového boku
400 g kysaného zelí (nejlépe domácího)
1 větší cibule
2 stroužky česneku
5-6 dkg sádla (oleje)
mletou papriku
kmín
sůl
0,5 l vývaru
2-3 PL hladké mouky
Asi deci  smetany nebo šlehačky


Cibuli nakrájíme na jemno a osmažíme na rozpáleném sádle, přidáme rozmačkaný česnek 

Na kostky nakrájený bůček dáme do cibulového základu, přidáme kmín, posolíme a necháme maso zatáhnout. Přisypeme mletou papriku, chvíli orestujeme, zalijeme mírně vývarem a dusíme doměkka.


Zelí podle potřeby opláchneme a scedíme, překrojíme a dáme do jiného hrnce, zalijeme vodou a dusíme do měkka. Já to dělám i při vaření zelňačky.


Když je zelí měkké a maso rovněž smícháme to dohromady a pomalu, za stálého míchání zalijeme smetanou, kterou jsme předem rozmíchali v misce s moukou.


Po přidání mouky guláš provařte ještě aspoň 15 minut.

Podáváme s houskovým knedlíkem.

Dobrou chuť.

Total Page Visits: 99 - Today Page Visits: 3

Komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.