Skvělý hovězí steak s grilovanou zeleninou a brambory

Brambory si omyjeme a na nakrájíme na plátky. Přidáme čerstvý rozmarýn, tymián, sůl, pepř, kapku oleje a pečeme na 180 stupňů asi 45 minut dozlatova.
Maso neoplachujeme, jen osušíme papírovou utěrkou, osolíme, opepříme a potřeme kapkou oleje.
Cuketu, lilek a papriku nakrájíme na větší kusy, přidáme rozmarýn, tymián, sůl, pepř, olivový olej a opečeme na grilovací pánvi.
Maso opečeme z obou stran, přidáme čerstvé bylinky a kousek másla, potom steak necháme dojít v troubě, ideální propečenost je medium rare / medium. Maso by mělo být na pohmat měkké, čím je tužší, tím víc je propečené. Steak necháme ještě pár minut odpočinout, pak můžeme krájet, měl by být krásně růžový. Výběr masa je na vás, já použil rump steak, můžete ale použít také nízký nebo vysoký roštěnec, hlavně musí být maso alespoň 14 dní vyzrálé, jinak bude maso tuhé.

Total Page Visits: 14 - Today Page Visits: 1

Komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.