Přírodní kotleta s grilovanou zeleninou a bramborovými dukátky

Kotlety trochu naklepat (stačí hřbetem ruky), je lepší když se naloží – olej, pepř, sůl, koření, bylinky, trochu sojovky každý dle chuti. Zeleninu – různé druhy, já dávám mrkev, cibuli, papriky směs, cuketu, rajčata, česnek nakrájet na kousky a pokud se dává mrkev – tak nejdříve tu dát na plech vyložený pečícím papírem nebo fólií, zakápnout trochou olivového oleje a na chvíli do trouby.Mezitím si smíchám ostatní pokrájenou zeleninu, osolím, opepřím, zakápnu olivovým olejem případně přidám trochu grilovacího koření, chilli …. Takto připravenou zeleninu přidám na plech k mrkvi a zakryju alobalem. Peču cca 20 minut v troubě nebo na „přiklopeném“ grilu, pak odkryju a dopeču nebo dogriluju do měkka. Na druhý plech naskládám na plátky nakrájené brambory, které dávám po umytí i se slupkou. Brambory osolím a zakapu olivovým olejem a peču, griluju do zlatova.Když už jsou zelenina i brambory skoro hotové – dám na grilovat kotlety.

Total Page Visits: 71 - Today Page Visits: 3

Komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.