Bramborová polévka

Protože do správné bramboračky patří houby, tak pokud nemáme k dispozici čerstvé – nejprve namočíme houby sušené. Připravíme si zeleninku – mrkev, celer, petržel, brambory – nakrájíme na kostičky. Poté se pustíme do jíšky – máslo a hladká mouka – uděláme “kašičku”, která nám polévku zahustí.  Do hrnce s připravenou jíškou nalijeme studenou vodu, pořádně rozkvrdláme aby se neudělaly z jíšky žmolky a přidáme připravenou zeleninu, navíc přihodíme celou cibuli a dál přidáme namočené houby – houby můžeme přilít i s vodou, ve které se namáčely – dají polévce lepší chuť i tmavší barvu, osolíme, opepříme a vaříme do změknutí zeleniny. Já chvíli před změknutím zeleniny přidávám pár stroužků česneku a vyndavám cibuli. Když už je polévka skoro hotova, přidáme majoránku a dochutíme – pepř, sůl a případně posypeme petrželkou nebo libečkem….

Total Page Visits: 155 - Today Page Visits: 1

Komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.