Italské Tiramisu

Na vodní lázni krátce vyšleháme 5 žloutků se 4 lžícemi krystalového cukru. Necháme vychladnout, poté vmícháme 400g mascarpone. Dále do krému přidáme šlehačku (200-250ml) a vyšlehané bílky (z těch 5 vajec). Vše opatrně promícháme a spojíme.
Do vychladlé silné kávy si přidáme mandlový likér (Amaretto) nebo alespoň mandlové aroma.
V kávě namočíme cukrářské piškoty (jen na 1-2 vteřiny, aby to nebylo rozmáčené) a skládáme do nějaké mísy, prokládáme připraveným krémem. Poslední vrstvu krému posypeme kakaem a dáme vychladit na pár hodin do ledničky.


https://youtu.be/gS_IsHZ0OEw

Total Page Visits: 56 - Today Page Visits: 2

Komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.