Kotletka ve vlastní šťávě

1 a 1/2 kg vykostěné kotletky
3/4 kg bílé cibule
1 hrnek vývaru (konečné množství závisí na velikosti pekáče)
3 vrchovaté lžíce hladké mouky
8 polévkových lžic oleje
sůl
čerstvě mletý černý pepř


Oloupanou cibuli překrojíme na polovinu a nakrájíme na asi 1 cm plátky.
Omyté a osušené maso nakrájíme na plátky o tloušťce asi 2 cm (nenaklepávat!).
Z obou stran maso posolíme, opepříme, jemně obalíme moukou.
V pekáči rozehřejeme olej (4 PL) a opečeme maso z obou stran dozlatova.
Maso z pekáče vyjměte a dejte do nějaké nádoby, aby příliš nevystydlo.
Do výpeku dejte zbytek oleje, vložte mírně posolenou cibuli a nechejte zeskolovatit do doby, až začne být cibule trochu dozlatova – to dodá šťávě výbornou chuť.
Do takto udělaného cibulového základu rozložte plátky masa, podlijte vývarem do poloviny tloušťky masa, přikryjte alobalem s několika dírkami, aby mohla odcházet pára, vložte do předehřáté trouby na 180 °C a pečte asi 2 hodiny. Po této době odkryjeme alobal a dopékáme asi 15 minut, aby maso bylo krásně zlatavé.
Podává se s brambory nebo bramborovou kaší, či s rýží.
Každou porci ozdobte různými bylinkami.


Poděkování za recept: Spřátelený web

Total Page Visits: 79 - Today Page Visits: 1

Komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.