Krůtí prsa, cuketová omáčka a hrnkový knedlík.

Krůtí prsa, cuketová omáčka a hrnkový knedlík.

500 g krůtích prsou
sůl a pepř
olej
Omáčka:
1 středně velká cuketa
kousek másla
1 cibule
3 str. česneku
200 ml vývaru
250 ml smetany na šlehání
Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme na něj nakrájené kousky prsou, které osolíme a opepříme. Opečeme z obou stran a vyjmeme, zabalíme do alobalu.
Do výpeku přidáme kousek másla, nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět, přidáme nasekaný česnek, necháme rozvonět a přidáme nahrubo nastrouhanou cuketu i se slupkou. Orestujeme , zalijeme vývarem, povaříme. Pak rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka a přilijeme smetanu.
Hrnkový knedlík:
hrnek polohrubé mouky
hrnek mléka
2 vejce
2 rohlíky
lžička soli
lžíce nasekané petrželky nebo pažitky
Do mísy vsypeme přesátou mouku, smícháme se solí, přidáme nakrájené rohlíky, petrželku. V méce rozkvedláme žloutky a přilijeme do mísy. Promícháme a přidáme nakonec sníh z bílků.
Hrnky vymažeme olejem a naplníme těstem do dvou třetin. Vložíme do hrnce , přilijeme vodu, aby sahala do poloviny oušek, přiklopíme poklicí a jakmile voda začne vařit, vaříme 30 minut pod pokličkou. Hotové knedlíky opatrně vyndáme tak, že ostrým nožem je uvolníme od stran hrnku a trochu odspoda nadzvedneme.
Total Page Visits: 52 - Today Page Visits: 1

Komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.