Vietnamské masové závitky

1/2 kg mletého vepřového masa, čínská houba Jidášovo ucho – hrnek, cibule, mrkev, kedlubna, jarní cibulka, ústřicová omáčka 4 PL, pepř, sůl, vajíčko, skleněné nudle 100 g a rýžový papír.

Houby namočit alespoň na 1/2 hodiny do vody. Mleté maso smícháme s nakrájenou cibulí i jarní cibulkou i s natí a najemno nastrouhanou mrkví a kedlubnou. Přřidáme ústřicovou omáčku, pepř, vejce, trochu osolíme – pozor ústřicová omáčka je dost slaná a promícháme. Pak přidáme najemno pokrájené houby a skleněné nudle připravené dle návodu – vše promícháme. Do mísy dáme vlažnou vodu a na pár vteřin do ní vložíme rýžový papír. Papír vyhladíme a dáme na něj trochu masové směsi a zabalíme – uděláme závitek. Připravené závitky smažíme na pánvi ( možno ve friťáku) v rozpáleném oleji – pokládáme do pánve spojem dolů. Po osmažení dáváme na papírové utěrky, aby okapal přebytečný olej. Závitky je možné si předsmažit a pak si vždy usmažit čerstvé, aby byly pěkně křupavé.Z tohoto množství je cca 25 závitků.

Total Page Visits: 380 - Today Page Visits: 2

Komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.