Kančí kýta na černém pivu a rozmarýnu

 

   1kg kančí kýty
sůl a pepř
5 stroužků česneku
1 cibule
150 g anglické slaniny
snítka rozmarýnu
1 bobkový list
lžíce sádla
300 – 500 ml černého piva
100 ml vody
Maso očistíme od blan. Česnek rozetřeme se solí a maso jím potřeme a  opepříme. V pekáčku rozškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme nakrájenou cibuli a orestujeme. Pak přidáme sádlo a maso ze všech stran zprudka opečeme. Přidáme bobkový list, rozmarýn a zalijeme pivem a vodou. Pečeme v troubě na 190 st. do měkka. Maso během pečení obracíme a poléváme výpekem, pokud je potřeba podlijeme ještě trochu vodou. Měkké maso vyjmeme, zabalíme do alobalu a necháme na teple. Šťávu vysmahneme ,(před vysmahnutím vyndáme bobkový list a rozmarýn) zaprášíme moukou, promícháme a trochu podlijeme vodou. Krátce provaříme.
Total Page Visits: 76 - Today Page Visits: 1

Komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.