Sterilované cuketové zelí

4 kg oloupaných a vydlabaných cuket nahrubo nastrouháme (přerostla je lepší)
1 střední mrkev
50 g soli
50 g cukru
130 ml octa
1 PL drceného kmínu
Postup:
Nastrouhané cukety a mrkev dáme do velké mísy a smícháme se všemi surovinami. Pořádně promícháme a necháme 15 minut odstát, aby směs pustila šťávu.
Do dobře umytých sklenic směs natlačíme, nahoře by se nám měla objevit šťáva, zavíčkujeme a sterilujeme 15 minut při 80°C. V zimě sáhneme pro sklenici, zelí podle potřeby trochu slijete, uděláte cibulovou jíšku a provaříme se zelím. Případně dochutíme.

Shlédnutí: 2

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *