Zelný salát do sklenic

2 kg krouhaného zelí
2 velké cibule
1 litr vody
sůl, pepř, cukr, olej, ocet


Nálev:

Do 1 litru vody dáme 15 g soli, 1 KL mletého pepře, 3 PL cukru, 100 ml octu a necháme přejít varem.

Postup:

Nakrouhané zelí a nakrájenou cibuli prosolíme (40 g soli) a necháme půl hodiny odležet. Po této době nalijeme 120 ml oleje, promícháme a dáme do sklenic, ale moc netlačíme, aby bylo místo na nálev.

Horkým nálevem zalijeme zelí 1 cm pod okraj, zavíčkujeme a zaváříme klasicky 15 min. při 90 °C.

 Doporučila bych salát konzumovat vychlazený!

Shlédnutí: 5

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *