Uzení bůčku II.

Základní lák

 

Bůček, který jsem dříve naložil do láku, opláchnu, nechám okapat, napíchnu háčky nebo propíchnu provázkem a  nechám oschnout.*

Roztopím udírnu měkkým dřevem a potom přidám tvrdé dřevo. Já používám suchou olši bez kůry nebo buk.


Maso vložím do roztopené udírny a při otevřené udírně ho nechám asi půl hodinky ještě prohřát. Potom udírnu zavřu, zvýším teplotu na 70 – 75 °C a při této teplotě  udím 6 – 7 hodin.



*Pokud maso předem povaříte ve vodě do 75-80 °C po dobu 1 hodiny (záleží na velkosti kusu), do které jste dali trochu kuchyňské soli, zkrátíte dobu uzení asi o pětinu času.


Úbytek hmotnosti po vyuzení činil 18 %


 

Zhlédnutí: 219

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *